Kies voor de beste rijschool Snell.nl

FAQFAQ  Veel gestelde vragen

Wat is een gezondheids verklaring (eigen) verklaring en waarom moet ik hiervoor betalen?

Het succesvol afronden van je praktijkexamen is natuurlijk het belangrijkste om je roze pasje in handen te krijgen. Wat je echter ook moet kunnen overhandigen aan het CBR is een gezondheids verklaring.
De gezondheids verklaring bestaat uit een aantal vragen over je gezondheid. Het CBR heeft deze verklaring nodig om je rijgeschiktheid te kunnen beoordelen. Wij dienen dit formulier, voorafgaand aan het inplannen van een praktijkexamen, volledig en correct ingevuld ontvangen te hebben.
Tip! vraag direct bij aanvang van je rijopleiding de gezondheidsverklaring aan via de site van het CBR  (http://mijn.cbr.nl/)

Wat kost bij jullie een rijles? En welke pakketten hebben jullie?

Los kost een rijles vanaf  € 48,00 in pakket vorm.
Bij losse rijlessen bepaal jij zelf wanneer je wilt lessen. Je betaalt je rijlessen per keer of een aantal lessen met korting en je maakt telkens een nieuwe lesafspraak.
Rijlessen in een pakket zijn vaak voordeliger. Bij ons kun je kiezen uit de volgende rijlespakketten:
 • Rijbewijs garantieopleiding (25, 30, 35, 40, of 45 lessen, tussentijdse toets, praktijkexamenkosten CBR t.w.v.  125,75 euro en examengarantie)
 • Actiepakketten speciale aanbieding (20 lessen en praktijkexamenkosten van het CBR t.w.v. 125,75  en gratis theorie online t.w.v. 69,00 en BOVAG garantie)
 • Special Deal Actie pakketten zijn inclusief:  20, 25, of 30 praktijklessen naar keuze, CBR aanvraagkosten praktijkexamen t.w.v. 125,75
  GRATIS online theorie cursus t.w.v. 69,00.
  Optie!  tussentijdse toets CBR tijdens twee lessen voor maar 115,00  FAQ
  Actie is geldig indien ingeschreven voor 1 jan 2024 niet in combinatie met andere acties. Restitutie is alleen mogelijk binnen 1 maand na aanvang eerste les. Onder inhouding van de verleende diensten en administratiekosten.
Is een proefles bij jullie gratis?

Als je graag een keer wilt proefrijden bij Snell.nl  dan bieden we jou een vrijblijvende intake van aan. Je kruipt dan direct achter het stuur, waardoor de instructeur een goed beeld krijgt van je rijvaardigheid, inzicht en aanleg. Na afloop krijg je direct een advies op maat.  Vraag een intake aan. een proefles is 39 euro.

Sommige rijscholen bieden "gratis" proeflessen aan. Ga je bij zo'n rijschool lessen dat betaal jij via je lespakket de gratis lessen van een ander. Wij brengen een gereduceerd lestarief in rekening wel zo eerlijk. Je kunt bovendien altijd bij ons een maand proefrijden, bevalt het niet. Dan geen probleem je kunt binnen een maand probleemloos stoppen met je pakket. Je betaald dan alleen de lessen die je tot dan hebt gehad tegen het normale tarief. Mooier kan het niet!

Wat is het voordeel als ik voor een pakket kies i.p.v. losse lessen?

De rijlessen in de pakketten zijn veel goedkoper dan losse lessen, daarnaast is het CBR inschrijfgeld van het examen t.w.v. 112,75 euro en een theorie cursus online t.w.v. 69 euro GRATIS inbegrepen en ontvang je niet telkens na iedere rijles een losse factuur. De pakketten zijn zo ingesteld dat we jou optimaal kunnen voorbereiden op het praktijkexamen.
Je kunt ook kiezen voor losse rijlessen. Bij losse rijlessen bepaal jij zelf wanneer je wilt lessen. Je betaalt je rijlessen per keer en je maakt telkens een nieuwe lesafspraak. Voor iedere les ontvang je dan een factuur daar zitten voor de rijschool extra administratie kosten aan, daarom is een losse les ook duurder.
Als je twijfelt over wat je wilt kiezen, dan is het raadzaam om een intake af te spreken. Je instructeur krijgt een beeld van je rijvaardigheid, inzicht en aanleg. Na afloop kan hij jou adviseren over het voor jou meest geschikte rijbewijs pakket. Deze intake is geheel vrijblijvend.

Wat voor auto’s hebben jullie? En hebben jullie ook een automaat?

Bij Snell.nl hebben we gekozen voor de allernieuwste Renault Clio's en KIA e-Niro automaat. Dit zijn kwalitatief hoogwaardige auto’s voorzien van allerlei rijhulpsystemen ADAS, zoals lane assist achteruitrijcamera parkeerhulp cruise control en zeer betrouwbaar. Van binnen zijn de auto’s overzichtelijk en ze hebben een erg praktisch formaat en ze zien er ook nog eens heel sportief uit.
Wij verzorgen ook rijlessen in een automaat.

Wat is jullie slagingspercentage?

Ons slagingspercentage verschilt per regio en per instructeur. Met onze unieke lesmethode streven wij naar een slagingspercentage dat 10 procent boven het gemiddelde ligt.

Hebben jullie een wachtlijst?

Nee, wij hebben geen wachtlijst. Bij ons kun je direct starten!
Doordat wij ook ’s avonds en op zaterdag werken, is er altijd wel plek voor jou. Voor het rijden buiten kantoortijden rekenen wij geen extra kosten!

Hoe snel kan ik op examen?

Nadat je instructeur heeft aangeven dat je bijna klaar bent voor je tussentijdse toets of praktijkexamen, zullen wij deze voor je aanvragen bij het CBR bij jouw in de regio. Dit duurt ongeveer 5 – 7 weken
Let op: het is wel belangrijk dat je tijdig begint met het leren van je theorie, zodat je snel op theorie-examen kunt.

Waarom moet ik voor BOVAG Rijschool Snell.nl kiezen?

Natuurlijk kunnen wij je de redenen opnoemen waarom je voor BOVAG Erkende rijschool Snell.nl zou moeten kiezen, maar wat wij vooral belangrijk vinden, is dat je kiest voor een goede rijschool. Het TV-programma Kassa besteedde onlangs aandacht aan de misstanden in de rijschoolbranche door de prijzenoorlog. Zij hebben een checklist opgesteld waar je op moet letten bij de keuze voor een rijschool. Bekijk hier de Kassa rijschool checklist.
Snell.nl onderschrijft deze punten en combineert een hoge kwaliteit rijlessen aan een goede service en scherpe prijs, zodat je als leerling zo snel mogelijk je rijbewijs haalt. Tijdens een vrijblijvende intake van 60 minuten kun je onze unieke lesmethode ervaren en bepalen of je bij Snell.nl wilt gaan lessen.

Snell.nl heeft een prima regeling als je onverhoopt niet tevreden bent, eerst overleg je over een evt. geschil met onze klantmanager.

Met onze omruil garantie kun je altijd een regeling treffen en b.v. wisselen van instructeur.

Is er een gegronde reden dat je evt. wilt stoppen met je rijopleiding b.v. verhuizen of echt langdurige ziekte dan kun je altijd op elk moment je opleiding beeïndingen .

Meld dit dan wel binnen één maand nadat je gestopt bent. Dit ivm het evt. Verlopen van tegoeden.
Andere rijscholen doen daar vaak erg moeilijk over.
Heb je een pakket betaald dan worden bij Snell alle geleverde diensten tegen normaal tarief afgetrokken van de pakketprijs. b.v. lessen, theoriepakket examengelden etc. het restant wordt na aftrek van een vergoeding en administratiekosten binnen 14 dagen terugbetaald.

Overigens gelden er voor de tegoeden in de lespakketen wel bepaalde termijnen. Over het algemeen is de geldigheid van de tegoeden is de lespakketten 6 maanden vanaf de ingangsdatum.
Dit heeft te maken met de hoge pakketkortingen. Na het verlopen van de tegoeden volgt er geen restitutie meer.

BOVAG voorwaarden

Mag ik bij jullie per maand betalen?

Per maand betalen is bij ons helaas niet mogelijk, tenzij je kiest voor losse lessen, dan betaal je per les. Wel is het mogelijk om de garantie pakketten in termijnen te betalen. Dat vinden we wel zo prettig voor onze leerlingen.
Mocht dit toch lastig zijn voor je, dan kunnen we altijd nader naar jouw situatie kijken om te zien wat de mogelijkheden zijn.

Wat is het gemiddelde aantal rijlessen dat iemand nodig heeft?

Je kunt je natuurlijk voorstellen dat dit erg verschilt per leerling. In Nederland heeft een leerling gemiddeld 35/45 rijlessen nodig. Door onze unieke lesmethode en de online iTheorie video’s die je zelf thuis kunt bekijken, heeft een leerling bij Snell.nl gemiddeld minder lessen nodig dan bij andere rijscholen.

Rijlessen van 50 minuten of 100 minuten wat je wilt?

Wij hebben ervoor gekozen om de rijlessen 50 minuten te laten duren, Deze sluiten beter aan bij de examenroosters van het CBR en je schoolschema’s en omdat de meeste leerlingen ervoor kiezen om dubbele rijlessen te rijden. Hierdoor kom je op totaal 100 minuten en dat is voor een leerling de ideale lestijd.  Les je langer, dan kun je last krijgen van concentratieverlies en dit willen we graag voorkomen!

Waarom kost een praktijkexamen bij jullie 299 EURO, terwijl het CBR hiervoor 125,75 EURO vraagt?

De 125,75 euro die het CBR rekent (2023), zijn alleen de kosten voor de examinator en de bijbehorende administratie. Bij het aanvragen van een praktijkexamen komt voor een rijschool echter meer kijken dan alleen de kosten voor het examen zelf. Hierbij kun je denken aan de kosten voor de auto, de instructeur, verzekeringen en administratie- en servicekosten bovendien draagt de rijschool BTW af over het rijschoolgedeelte. In de meeste pakketten betaal je overigens alleen de rijschoolkosten en zijn de examengelden van het CBR t.w.v. 125,75 euro Gratis!

Wat houdt het GRATIS Snell.nl online theoriepakket in?

Het theoriepakket van Snell.nl bestaat uit een digitaal online lesboek met hierin de nieuwste regelgeving en een onbeperkte online cursus + examentraining. Zo kun je op je gemak net zo veel proefexamens maken als je wilt om te testen in hoeverre je de stof al beheerst en ga je goed voorbereid je examen in.

Hoe moet ik jullie machtigen?

Je kunt ons eenvoudig machtigen via http://mijn.cbr.nl/:
 • Log in met je DigiD.
 • klik op machtig de rijschool
 • vul je persoonlijke gegevens en ons rijschool nummer in: 6913U1

Share our website

Quicklinks


 


 


VOOR DE SNELLE BESLISSERS PROFITEER NU !

Haal met de Special Deal Actie je rijbewijs NU voor een scherpe prijs!      1259,00
 • 20 praktijklessen
 • CBR praktijkexamen kosten twv 125,75
 • iTheorie online theorie cursus
 • onbeperkt theorie en examens oefenen
 • CBR tussentijdse toets optioneel voor maar 115 euro
 • Wij houden van duidelijke afspraken!  optimale zekerheid met de BOVAG lesovereenkomst!
 

Profiteer van deze tijdelijke Actie en schrijf je direct in!

 

BESTE KWALITEIT EN DE SCHERPSTE PRIJS!
 

 
Rijles Snell